‘De salarisadministratie’

Vaak gehoord: ‘je grootste concurrent wens je veel personeel toe, want dan ben je waarschijnlijk snel van hem of haar af’. Inderdaad, het hebben van personeel vraagt veel van een ondernemer en brengt risico’s met zich mee. Er zijn vele fiscale en juridische valkuilen die, naast financieel risico allemaal overbrugt moeten worden. Daarnaast vragen personeelsleden naast salaris ook de nodige aandacht. Maar goed personeel kan ook veel opleveren en een leuk team geeft extra plezier in het dagelijkse werk van de ondernemer. Goed personeel en goed personeelsbeleid verdient zichzelf terug, dat staat als een paal bovenwater.

De salarisadministratie

Is jouw onderneming succesvol, wil je uitbreiden en personeel aannemen of liever alleen (small en beautiful) blijven?  Succesvolle ondernemers komen vroeg of laat  voor deze vragen te staan. Het aannemen van personeel is een grote stap en daar komt veel bij kijken. Niet alleen de personeelsadministratie maar ook de salarisadministratie moet tot in de puntjes zijn geregeld, want anders liggen naheffingsaanslagen en boetes op de loer. Dit alles geldt ook voor de BV met uitsluitend een DGA. Wij kennen de actuele regelgeving op het gebied van de personeels- en salarisadministratie en kunnen je helpen bij alles wat hierbij om de hoek komt kijken. Wij verlonen de vier wekelijkse of maandelijkse salarissen door middel van de modernste software en wij verstrekken duidelijke overzichten aan de ondernemer en leesbare salarisafrekeningen aan de personeelsleden. Uiteraard kan jij en kunnen jouw personeelsleden hun salarisgegevens via een beveiligde omgeving dagelijks online raadplegen.

Het is voor het onderbrengen van de salarisadministratie bij ons kantoor niet noodzakelijk dat wij ook de boekhouding in beheer hebben.

De regelgeving en werkzaamheden voor de personeels- en salarisadministratie zijn ingewikkeld en omvangrijk. Volledig zijn is in het kader van deze website onmogelijk. Bent je geïnteresseerd in onze dienstverlening op het gebied van personeels- en salarisadministraties neem dan contact met ons op voor vrijblijvende informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

We doen het samen of je doet het zelf (met onze begeleiding)
De tijd dat het administratiekantoor de boekhouding alleen maar volledig wilde verwerken en slechts eenmaal per jaar bij de klant op bezoek kwam is voorgoed voorbij. De moderne mondige ondernemer verwacht terecht dat zijn administratiekantoor ook zijn (fiscaal) pro-actieve adviseur is en wil naast inzage ook verstand van zijn boekhouding hebben. Die samenwerking vinden wij zelfs noodzakelijk en daar staan wij voor in. Ben je nog niet zover met jouw administratieve kennis of wil je jouw boekhouding liever volledig zelf verwerken, dan vinden wij dat geen enkel probleem. We brengen je dan de noodzakelijke basiskennis bij, adviseren waar nodig en begeleiden je van A tot Z  net zolang als jij dat nodig vindt.