Waarom uitbesteden?

Als ondernemer word je bijna dagelijks met een grote hoeveelheid (fiscale) regelgeving geconfronteerd. Wij helpen je om hierin het spoor niet kwijt te raken. Formele regelgeving omtrent het inrichten van de boekhouding is er nauwelijks. De ondernemer moet naar goed koopmangebruik het financieel resultaat bepalen en volgens fiscale wetgeving een administratie inrichten en bijhouden. Met die eisen houdt de formele regelgeving wel zo’n beetje op. Veel ondernemers besteden hun boekhouding daarom uit aan een specialist. Vooral zelf doen waar je verstand van hebt, dat is hun credo en daar staan we volledig achter.

Wat kunnen wij aan jouw onderneming toevoegen?

Het is onmogelijk om op onze website uitgebreid in te gaan op alle vormen van de administratieve dienstverlening die wij je kunnen aanbieden. Een persoonlijk gesprek is daarvoor meer geschikt. Hieronder vind je een korte omschrijving van de meest voorkomende werkzaamheden en mogelijkheden.

  • De boekhouding bijhouden kunnen wij van A tot Z. Uiteraard doen wij dat ‘in the cloud’ zodat je altijd kunt ‘meekijken’. Het aanleveren van boekingsstukken is in de meeste situaties niet meer nodig.
  • Zelf doen. Verwerk je bij voorkeur (een gedeelte) van de administratie zelf? Dat is altijd mogelijk. Wij staan je bij met (fiscaal) advies, corrigeren waar nodig, stellen de jaarcijfers samen en verzorgen of controleren de BTW-aangifte.
  • Naast onze administratieve dienstverlening kunnen wij assisteren bij alle fiscale aangelegenheden en verzorgen wij, als je dat wilt, de jaarlijkse belastingaangifte.
  • Verwerken en bijhouden van de salarisadministratie. Medewerkers en/of de DGA ontvangen een professionele salarisafrekening.
  • Ben je een startende ondernemer? dan ben je bij ons kantoor aan het juiste adres. Wij begeleiden en adviseren je (ook in de aanloopperiode) bij alle administratieve en fiscale zaken die bij het starten van een onderneming, maar ook daarna, als ‘starter’ op je af komen. Bovendien ontvangen ‘starters’ bij ons een meerjarige aantrekkelijke korting op de toch al voordelige tarieven.

Ondernemen is samenwerken en kansen grijpen. Wij staan je daarin bij, ook als het soms met het ondernemen niet gaat zoals jij je hebt voorgenomen. Ook dan zijn wij een kantoor dat samen met jouw op een persoonlijke en prettige manier naar (o.a. administratieve en fiscale) oplossingen zoekt.

We zijn graag duidelijk: we zijn geen accountants. Zoek je een accountant dan adviseren wij je contact op te nemen met een goed accountantskantoor, bijvoorbeeld MTH te Almere.

Wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant? Accountants controleren de boekhouding en beoordelen jaarrekeningen, net zoals wij dat doen, maar accountants doen dat voornamelijk voor ondernemingen waarvoor dat verplicht is. De titel accountant is beschermd en zij zijn de enige die formeel, via het afgeven van een accountantsverklaring, mogen verklaren dat de (jaar)cijfers overeenkomen met de werkelijkheid.

De meeste MKB ondernemers (dat zijn ook de meeste BV’s) hebben vanwege de grootte van de onderneming geen goedkeurende verklaring en daarmee ook geen accountant nodig. Ook niet voor de belastingdienst of voor de bank. Omdat accountants een fors tarief rekenen voor hun dienstverlening is het meestal goedkoper jouw boekhouding te laten bijhouden en/of je daarin te laten bijstaan door een goed bekend staand administratiekantoor. Deze doen dat zeker net zo goed als een accountantskantoor en vaak, omdat een administratiekantoor dichter bij de ondernemer staat, zelfs beter.

Heb je (in de toekomst) wel een accountantsverklaring nodig dan werken wij daarvoor samen met collega accountantskantoor MTH te Almere.